QAC - YÜZEY DEZENFEKTANI BAKTERİ YOSUN VE ALG ÖLDÜRÜCÜ
Category: |
Açık Alan Temizliği ve Dezenfeksiyonu, Gıda Hijyen Grubu, Personel Hijyeni ve Dezenfeksiyon Ürünleri, Mutfak Grubu, Endüstriyel Hijyen Grubu |
{{variant.name}}:
|
{{opt.name}}
{{opt.name}}
|
ÜRÜN BİLGİSİ : Tüm sert yüzeylerde güvenle kullanılabilen QAC bazlı yüzey dezenfektanıdır. Gıda işletmelerinde kritik bölgelerde (gıda ile direkt temas eden yüzeyler) temizlik ve durulama sonrasında dezenfeksiyon uygulaması gerekir. QAC gıda üretim alanlarında hastalık ve gıda zehirlenmelerine yol açan Salmonella, e-coli, staphylococcus faccium gibi bakterileri, mantarları ve diğer patojen mikroorganizmaları yok eder. Formaldehit içermez. Statik elektriğin önlenmesi amacı ile spreyleme yolu ile uygulanabilir. Her türlü sert yüzeyde güvenle kullanılabilir.
KULLANIM ŞEKLİ : Gıda işletmelerinde gıda ile direkt temas eden kritik bölgelerde %2-3, et bıçakları vb. çok kritik bölgelerde %10, solüsyon deterjan ve kirden arınmış yüzeylere spreylenir. Bir süre beklendikten sonra bol su ile durulanır. Uygulamada soğuk su kullanılmalıdır. Bir kapta önceden hazırlanacak solüsyona daldırma yöntemi veya makina yardımı ile de uygulama yapılabilir. Durulama suyu mutlaka soğuk olmalıdır.İnşaat sektöründe özellikle çatılarda biriken yosunları yok etmek amacı ile kullanılabilir. %10-15 solüsyon çatılara püskürtülür. 24 saat sonra yosunlar kararır ve ölür. Kalıntılar rüzgar yağmur vb. yardımı ile kendiliğinden çözülür.
KULLANIM MİKTARLARI :
MEKAN ml/lt su (Dozaj)
Kritik Yüzeyler (Sebze ve et kesim tezgahları, ekipmanlar) 20-30ml/lt
Çok Kritik Yüzeyler (Et bıçakları, et ve peynir makina bıçakları vs..) 100ml/lt
Eldivenli el ve ayak dezenfeksiyonu, İşletme girişi dezenfeksiyon havuzları 20-30ml/lt
Yosun ve alg yok etme 100-150ml/lt
TEKNİK BİLGİ :
pH : 7,50 (± 1,0)
Görünüm : Şeffaf Renksiz Sıvı
BİLEŞİMİ : Katyonik yüzey aktif madde içerir.
UYARILAR : Dezenfekte edilecek yüzeyin mutlaka çok iyi temizlenmiş, durulanmış olması gerekir.